IMF: Türkiye'yle de temas halindeyiz - bigaste - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleribigaste – Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

30 Mayıs 2023 - 00:45

IMF: Türkiye’yle de temas halindeyiz

IMF: Türkiye’yle de temas halindeyiz
Son Güncelleme :

09 Nisan 2020 - 19:07

Her üye“ ülke gibi Türkiye’yle de temas halinde olduklarını kaydeden Uluslararası Para Fonu Başkanı, „Türkiye de dahil olmak üzere her ülkeyle yapıcı ilişkimizi sürdüreceğiz“ açıklamasında bulundu.

Uluslararası Para Fonu (IMF), dünyayı pençesine alan koronavirüs pandemisi sürecinde Türkiye de dahil olmak üzere tüm üye ülkelerle temas halinde olduğunu açıkladı.

Perşembe günü açıklamalarda bulunan IMF Başkanı Kristalina Georgieva’ya Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın IMF’ye yönelik eleştirilerine ilişkin değerlendirmesi de soruldu. Georgieva yanıt olarak, “Aslında Türkiye de dahil olmak üzere tüm üyelerimizle yapıcı bir temas halindeyiz” ifadelerini kullandı.

IMF’nin izlenecek politikalar konusunda tüm üyelerle istişarelerde bulunduğunu kaydeden Georgieva, “Türkiye de dahil olmak üzere tüm üyelerimizle yapıcı ilişkimizi sürdüreceğiz. Biz tüm üyelerimiz için buradayız” diye konuştu.

Koronavirüs krizinin ekonomi üzerindeki mevcut ve gelecekteki olası etkilerine ilişkin olarak Georgieva, “Büyük Bunalım’dan bu yana en büyük ekonomik bozulmayı bekliyoruz” diye konuştu. Georgieva, yalnızca birkaç ülke haricinde tüm ülkelerin gelirlerinin düşeceği uyarısında bulundu. IMF Başkanı, dünya hükümetlerini hane ve işletmelere “cankurtaran” olmaya çağırdı.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN